Edit Content

Segue-nos

verblind door de zonde

Als christenen moeten we beseffen dat we in een voortdurende geestelijke oorlog leven. We zijn geboren onder het systeem van zonde, dus er is niet één persoon die rechtvaardig is en eeuwige verlossing verdient. 

“Allen zijn zij afgedwaald, samen zijn zij nutteloos geworden. 

Er is niemand die goeddoet, er is er zelfs niet één”.

Romeinen 3:12

En nadat we een pad naar de ondergang hadden uitgestippeld, stortte God zijn genade over ons uit door plan B te sturen. Jezus aanvaardde, in een daad van gehoorzaamheid en liefde, de dood voor zonden en fouten die niet de zijne waren. Dus door ongehoorzaamheid worden we allemaal zondaars, maar door de gehoorzaamheid van één man zullen velen rechtvaardig worden.

Want zoals door de ongehoorzaamheid van de ene mens velen als zondaars aangemerkt worden, 

zo zullen ook door de gehoorzaamheid van de Ene velen als rechtvaardigen aangemerkt worden.

Romeinen 5:19

In ons zijn er twee essenties die tegen elkaar strijden: de geest, die geleid wordt door het Woord van God; en het vlees, dat geleid wordt door onze wil, verlangens en passies. En God volgen kan in één ding worden samengevat: ons vlees doden (niet luisteren naar of gehoorzamen aan natuurlijke verlangens) en leven naar de geest (die voeden met het Woord van God).

Leven volgens onze vleselijke natuur is veel eenvoudiger en praktischer, en dat is de manier waarop de wereld leeft. Ze zijn verblind door de zonde, de zonde die hen van God wegleidt. Ondanks het praktische van deze manier van leven, zet het ons op het pad naar een eeuwigheid van pijn en lijden.

Het is een kwestie van keuze, als ik besluit om mijn leven te leiden en te genieten van elke traktatie die de wereld me geeft, zal ik het uiteindelijk verliezen en de eeuwigheid in duisternis doorbrengen. Maar als ik mijn leven verlies, mijn verlangens loslaat om Gods wil te doen, dan zal ik mijn plaats dicht bij Jezus voor eeuwig veilig stellen.

 “Want wie zijn leven zal willen behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven zal verliezen om Mij, die zal het vinden. Want wat baat het een mens, als hij heel de wereld wint en aan zijn ziel schade lijdt? Of wat zal een mens geven als losprijs voor zijn ziel?”

Mattheüs 16:25-26

Samengevat zijn er punten die gevolgd moeten worden: 

1. Ga ervan uit dat we zondaars zijn en niets goeds verdienen.

2. Dankbaar zijn voor het offer dat gedaan werd om ons verlossing te geven.

3. Uit het systeem van de wereld stappen: handelen op de tegenovergestelde manier van onze vrienden.

4. Luisteren naar Gods woord en het in praktijk brengen. 

Mais para ti...

Vários artigos para explorares e partilhares…

Várias mensagens disponíveis…

Músicas do Festival de Talentos…

Publicações

Copyright © Jovem Kuriakos 2018