Edit Content

Segue-nos

UNIVERSITEIT? WAT NUT?

“Het is tijd om mijn toekomst vast te stellen, ik moet een beslissing nemen. Ik ben 18, en ik voel dat dat de beslissing van vandaag mijn leven zal veranderen: Ga ik naar de universiteit? Ga ik werken? Wat is de verkeerde beslissing neem? Kan ik dan nog teruggaan?”

Dit is een dilemma die veel iongeren hebben. Zelfs als je overtuigd bent van je beslissing, sollicitatie, opleiding of baan, heb je vast wel eens gedacht “wat ga ik doen”, “hoe ga ik dat doen” en “is dit het vakgebied dat ik leuk vind, maar is Is dit waar ik heen moet?

Laten we hebben over de grote beslissingenin onze leen die we maken terwijl we nog jong zijn en die je ook zullen helpen in deze belangrijke deel van je leven.

Beantwoord deze vraag: “Weet je wie jij bent?”. Jouw antwoord op deze vraag zegt veel over jou. Is het je opgemerkt dat de vraag niet over je hobbies zijn of dingen die je heel graag doet? De vraag is over wie jij bent. Als je jou naam en leeftijd hebt geantwoord, is dit al een goede stap, maar het belangrijkste is: JE BENT EEN CREATIE VAN GOD. JE BENT EEN KIND VAN GOD. En dan vraag jij je af van: “oké dit is wel waar maar wat gaat dit mij helpen in de beslissingen die ik moet maken? Ik heb al met Gcd gepraat, hulp gevraagd, maar het lijkt dat alles hetzelfde blijft.”

Zijn en leven zoals een echt Kind van God betekent dat je vertrouwen en afhankelijkheid moet hebben in God. Het betekent dat we niet hoeven te weten waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren want degene die het doet weet wat Hij doet. 

Je beseft nu dus dat God je misschien wel benoemt voor een opleiding en/of een baan, maar dat Hij je over een tijdje ergens anders nodig heeft, in een ander vakgebied, om een zakenman/vrouw te zijn, om een referentiepersoon te zijn in deze maatschappij… Ik wil dat je weet dat je opleiding of baan Gods plan voor jou niet beperkt. Aan de andere kant beperk je God ook niet, gewoon omdat je een diploma hebt in gebied x en God je nu gebruikt in gebied y. Toen je je leven aan Jezus gaf, zei je immers “leid mijn leven, U bent mijn HEER”. Je gaf God toestemming om je leven te leiden, dus maak je klaar om het DOEL aan te gaan dat God voor je heeft en dat niet beperkt mag worden door je studie, academische of professionele vaardigheden.

Wacht op God! Waarom zo’n haast? God is nooit te laat geweest; sterker nog, zelfs toen je vaak dacht dat er geen oplossing was, kwam Hij niet alleen op tijd, maar maakte Hij een weg waar er geen was. God gaat je onthullen wat je moet doen: of je meteen naar de universiteit moet gaan, welke universitaire studie je moet volgen, of je eerst moet werken en dan studeren, of een andere vraag… Ik weet het antwoord niet, je vrienden weten het niet, je familie weet het niet… alleen God! Het is niet je leeftijd die God zal beperken om in je leven te handelen. Het is jou leeftijd dat bepaald hoe jouw doel zal gebeuren.

God haast zich niet en laat zich niet beïnvloeden door je leeftijd. Bij God is de tijd rijp. Nogmaals, leer te WACHTEN en God TE VERTROUWEN. Gebruik de wachttijd om dichter bij God te komen en de band van Kind en Vader te ontwikkelen.

Het is niet je diploma of je beroep dat je leven zal bepalen, het is de manier waarop je je door God laat vormen en leiden. Als je je in Gods DOEL voor jou begeeft, is niets willekeurig: alles wat er gebeurt heeft een reden om te bestaan, gewoon VERTROUWEN.

Jouw waarde ligt niet in de opleiding die je volgt, de baan die je krijgt of het salaris dat je ontvangt: niets van dit alles weerspiegelt jouw waarde IN DE OGEN VAN GOD. Jouw waarde is al betaald door Jezus. God gaat je niet vragen om een cursus te volgen of te gaan werken zodat je “iemand wordt die belangrijker is en nu Zijn Zoon genoemd kan worden”. Nee! Niets van dat voegt waarde aan jou toe.

Je moet God vragen om je te helpen verder te gaan met je DOEL: je levensmissie, die tot uiting zal komen in zielen die gewonnen worden voor Jezus, en niet in het verhogen van je persoonlijke waarde. Die toespraken over “deze cursus doen zodat je geliefd wordt, veel verdient, veel volgelingen hebt…” zijn een vergissing. Geen van deze ideologieën zou je moeten motiveren om een cursus of een baan aan te nemen. In feite zijn het levensdoelen die mensen wegleiden van God omdat ze verblind zijn door het najagen van dingen die alleen hier op aarde geldig zijn. Je beslissing moet altijd in lijn zijn met je DOEL en, zelfs als je nog niet weet wat dat is, VERTROUW God.Doel is geen finishlijn die je passeert, maar de hele reis die je samen met God aflegt.

Leer je te laten leiden door Gods Heilige Geest. Luister naar Zijn stem, hoe voel je je als je denkt aan een bepaalde koers of baan? Heb je gebeden? Wacht dan, blijf wachten. Onthoud dat de Heilige Geest niet tot je zal spreken over dingen die in strijd zijn met het Woord, of over dingen die bedoeld zijn om je te bereiken of om paden te bewandelen die je wegleiden van God, de Kerk en het Woord. Jouw beslissing gaat niet over “veel hebben en je naam over de hele wereld verspreiden”, maar over “nuttig zijn voor God, Hem dienen, Hem eren en redding brengen aan de verlorenen”, en op deze manier zul je echt gelukkig zijn.

Galaten 5:22
Maar de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. Tegen zulke dingen is geen wet. En wie van Christus is, heeft het vlees met zijn hartstochten en begeerten gekruisigd. Als we in de Geest leven, laten we dan ook in de Geest wandelen.

E En als je nu gaat studeren of werken, onthoud dan dat je daar bent met een missie – om te leren om jezelf toe te passen op het gebied waar God je voor nodig heeft. Je gaat technische hulpmiddelen verwerven om de professionele taak of functie uit te voeren waarvoor God je nodig heeft. Vergis je niet: het is niet de bedoeling dat je beïnvloed wordt, het is de bedoeling dat je een beïnvloeder bent. Raak niet betrokken bij gewoontes die niet goed zijn, of bij gebruiken die je van God verwijderen, ook al zijn ze “cool” in de ogen van de wereld. Wees je bewust van wie je bent en wie je vertegenwoordigt.
Kortom, leef met God. Ontwikkel je relatie met God. Zelfs als je sommige dingen niet begrijpt, zul je zien dat het het beste is wat er kan gebeuren, simpelweg omdat het je Schepper is die je proces leidt. VERTROUWEN.

Mais para ti...

Vários artigos para explorares e partilhares…

Várias mensagens disponíveis…

Músicas do Festival de Talentos…

Publicações

Copyright © Jovem Kuriakos 2018